Üniforma, Tören Kıyafetleri ve Diğer Aksesuarlar

Polislerin kullanmış olduğu birçok üniforma modeli bulunmaktadır, bir de bunların yanında polislerin özel törenlerde giymiş olduğu tören elbiseleri vardır. Şıklığın ön planda olduğu bu törenler için yapılan her elbisenin, şık bir tasarıma sahip olmasına önem gösterilmelidir.

Kıyafet Seçenekleri ve Üniformalar

Polisler için tasarlanan çeşitli üniformalara örnek olarak robocop takımı gösterebiliriz. Robocop takım, genellikle özel harekat ve çevik kuvvet tarafından kullanılan, üstün koruma sağlayan bir kıyafettir. Çeşitli materyaller ile desteklenen kıyafet, baş kısmından başlayarak ayaklara kadar koruma sağlamaktadır. Baş kısmında kurşun geçirmeyen kask ve gaz maskesi kullanılır, daha sonra gövdelik, kolluk, dirseklik ve cop bulunur. Aynı şekilde bacak, diz korumaları ve son olarak kalkan ile kıyafetin parçaları tamamlanmaktadır. Kıyafette vücudu fonksiyonları koruyan her parça, giyilebilir esnek malzemelerden ve kurşun geçirmez yapıdan yapılmaktadır.

Hiçbir üründe alerjik reaksiyona yol açabilecek bir madde kullanılmamalıdır. Bu kıyafetlerin sağlam ve dayanıklı olması da oldukça önemlidir. Bunun dışında trafik polisleri için üretilen çeşitli ve fosforlu yelekler bulunmaktadır. Trafik kazaları daha çok geç saatlerde oluştuğundan, trafik polislerinin gece geç saatlerde mesai yaptığı bilinen bir gerçektir. Bu nedenle kullanılan üniformaların mesleki şartlara uygun olması gerekmektedir. Gece görünürlüğü sağlayan reflektör bantlar, fosforlu yeleklerde kullanılmaktadır. Böylelikle gece karanlığında görünürlük oranı olabildiğince arttırılmaktadır. Trafik polislerin önemli bir aksesuarının da böylelikle el fenerleri olduğunu söyleyebiliriz.

Resmi Kıyafetler, Tören Kıyafetleri ve Aksesuarlar

Polisler için kullanılan resmi kıyafetlerin dışında bir de tören kıyafetleri bulunmaktadır. Bu tören kıyafetleri özel amaçlar için kullanılır ve şık bir tasarıma sahip olmasına özen gösterilir. Takım elbise şeklinde üretilen bu kıyafetler, resmi törenlerde, yürüyüşlerde boy göstermektedir. Hem kadın hem erkeklere göre modeller üretilmektedir. Her ülkenin farklı törenlerine uygun farklı tasarımlar ve renkler bulunmaktadır. Şık apoletler ve pirinç düğmeler işe tasarlanan bu ürünlerde kalitenin oldukça önemli olduğunu da söyleyebiliriz.

Takım elbiselerin altına genellikle siyah kundura ayakkabılar tercih edilmektedir. Kadınlar için siyah ve şık bir stiletto kullanılmaktadır. Böylelikle takımların; gömlek, ceket, şapka, pantolon ve ayakkabı beşlisinden oluştuğunu söyleyebiliriz. Kadınlarda ise bu durum gömlek, ceket ve etek şeklinde kombinlenmektedir. Şapka ise isteğe bağlı olarak kullanılmaktadır. Dayanıklı bir ürün üretimi için tören takımlarında da teknik şartnamelere uyulmasını tavsiye etmekteyiz. Eğer kaliteli takım elbise siparişi vermek isterseniz, Raff Military Textile ürünlerini ” Polis Üniformaları” kategorisinden inceleyebilirsiniz.